Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsi ilin fakültəsi seçildi
19/03/2010

jpg

Martın 18-də BDU Elmi Şurasının növbəti iclası keçirildi. 2009-cu ildə yerinə yetirilmiş elmi-tədqiqat işlərinin yekunlarına həsr olunmuş iclasda Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsi ilin fakültəsi elan olundu.Bu münasibətlə fakültənin bütün müəllim, işçi, tələbə heyətini ürəkdən təbrik edir, yeni-yeni elmi nailiyyətlər, elmi uğurlar arzulayırıq.

Boloniya prosesi - zamanın tələbi
16/03/2010

Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində kredit sistemi ilə təhsil alan kurslarda əlavə qış məktəbi təşkil pngolunmuşdur. Bu payız semestrində kəsri qalan tələbələrin qrup şəklində yenidən təkrar kurs keçməsi üçün nəzərdə tutulmuşdur.Tələbə Payız semestrində qazana bilmədiyi kreditləri təşkil olunmuş qruplarda təkrar kurs keçərək növbəti dəfə imtahan verməklə qazana bilər. Hər bir qrup minimum 5 tələbədən ibarət olmaqla təşkil olunur. Qruplar pulludur.

Əlavə qış məktəbinin təşkili kredit sistemi tətbiq edilən ali təhsil müəssisələrində həm tələbələrin həm də bu sahədə çalışan təhsil işçilərinin işini xeyli yüngülləşdirir.

| Ətraflı

Boloniya Bəyannaməsinin şərtlərindən biri də virtual universitetin yaradılmasıdır
15/03/2010

Elektron Təhsil Mərkəzi Azərbaycanın ali məktəblərinin virtual versiyalarının yaradılması

jpgüzrə işlərə başlayır.

Bakı Dövlət Universitetindən “APA-ECONOMICS”ə verilən məlumata görə, BDU-nun http://eu.bsu.az internet ünvanında yerləşən “virtual universitet”in yaradılması üzrə işlər artıq başa çatıb.

Kitabxana-informasiya texnologiyaları
08/03/2010

Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin dekanı, professor Xəlil İsmayılovun müəllifi olduğu "Kitabxana-jpginformasiya texnologiyaları" adlı dərs vəsaiti çapdan çıxıb. Azərbaycan dilində ilk dəfə nəşr olunan bu dərs vəsaiti kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin tələbələri, müəllimləri və bu sahənin mütəxəssisləri üçün nəzərdə tutulmuşdur. Dərs vəsaitini PDF formatında, tam şəkildə saytımızın Elektron kitablar bölməsindən əldə edə bilərsiniz.

Kitabxanaşünaslıq və biblioqrafiya jurnalı
25/01/2010

Kitabxanaşünaslıq və biblioqrafiya jurnalının növbəti sayı çapdan çıxdı!

1997-ci ildən işıq üzü görən Kitabxanaşünaslıq və biblioqrafiya jurnalının 2009-cu il üçün nəzərdə tutulmuş 2-ci nömrəsi çapdan çıxdı. X.İ.İsmayılovun redaktorluğu ilə çap olunan jurnalın bu dəfəki sayı BDU-nun 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

Jurnalın son illərdə dərc olunan sayları PDF formatında, saytımızda müntəzəm olaraq yerləşdirilir!

Tempus məlumat günü
18/12/2009

jpg

Avropa Birliyinin Tempus proqramının Bakı ofisi və Bakı Dövlət Universitetinin təşkilatçılığı ilə Tempus məlumat günü keçirilib.

| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş silsilə tədbirlər davam edir
27/05/2009

23. 05. 2009 tarixində Kitabxanaçılq-İnformasiya fakültəsinin xüsusi auditoriyasında Aspirant və magistrantların elmi konfransı təşkil edilmişdir.

TƏBRİK EDİRİK!
28/04/2009

Elmi tədqiqat işlərinin  yerinə yetirilməsinə  görə humanitar  fakültələr sirasinda
Kitabxanaçiliq-informasiya  fakültəsinin  Kitabxanaşünasliq  kafedrasi  I  yerə  çixmişdir

BİRLİK KUBOKUNUN QALİBLƏRİ
28/04/2009

25 aprel 2009 - cu il tarixində YAP Gənclər Birliyi ilə BDU THİK - in birgə
təşkilatçılığı ilə ulu öndərimiz Heydər Əliyevin doğum gününün  86 - cı il
dönümü münasibətilə “Bilik Kubok”u adlı intelektual yarışma keçirilmişdir.

Fakültə Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi

| Ətraflı

Kitabxanaşünaslıq və biblioqrafiya” jurnalının son nömrəsi işıq üzü gördü.
17/04/2009

“Kitabxanaşünaslıq və biblioqrafiya” elmi-nəzəri, metodik və təcrübi jurnalın yeni sayı artıq ixtiyarınızd

Kitabxanaçılıq-İnformasiya fakültəsinədə növbəti müdafiə
17/04/2009