Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin tələbələrinin nəzərinə
07/09/2012

Fakültənin bütün tələbələrin nəzərinə çatdırılır ki, 15 sentyabr 2012 il tarixində bilik günü münasibəti ilə əlaqədar olaraq universitetin əsas binasının qarşısında təntənəli tədbir keçiriləcəkdir. Tədbirdən sonra Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsi dekanlığının tələbələr ilə görüşü keçiriləcəkdir. Bütün tələbələrin iştirakı vacibdir

| Ətraflı

“Kəlbəcərsiz 19 il...” Şair Ələmdar Cabbarlının yeni kitabı çapdan çıxıb.
18/07/2012

Bizdən sizə pay
19/05/2012

| Ətraflı

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində kitabxanasünaslıq və informasiya fakültəsinin yaranmasının 65 illiyinə həsr olunmuş «Kitabxana-informasiya və nəşriyyat fəaliyyətinin müasir problemləri» mövzunda gənc tədqiqatçıların respublika elmi konfransı keçirilib.
18/05/2012

| Ətraflı

BDU-nun kitabxanaçılıq-informasiya fakultəsi tərəfindən təşkil edilən Ulu öndər Heydər Əliyevin 89-cu ildönümü münasibətilə “Heydər Əliyev və Azərbaycan dövlətçiliyi”mövzusunda sərgi keçirilmişdir
10/05/2012

Aşıq Şəmşir” Ocağı qalib tələbələri mükafatlandırdı
07/05/2012

| Ətraflı

Bakı dövlət Universitetinin Kitabxanaçılıq-informasiya fakultəsində tələbə elmi konfransı keçirildi
04/05/2012

31 mart soyqrmı ilə əlaqədar sərgi keçirilmişdir
30/03/2012

Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin Elmi Şurasının iclası кeçirilmişdir
28/03/2012
| Ətraflı

Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində tomson reyters agentliyi tərəfindən seminar keçrilmişdir
28/03/2012

Fakultədə Novruz şənliyi.
19/03/2012

TƏBRİK EDİRİK!
07/03/2012

| Ətraflı

Biblioqrafiyaşünaslıq kaferdrasında elmi seminar keçirilmişdir.
07/03/2012

| Ətraflı

Bakı Dövlət universitetinin rektoru akademik Abel Məhərrəmov gənc nəsilin yetişdirilməsindəki xidmətlərinə görə və 8 mart beynəlxalq qadınlar bayramı münasibəti ilə bir qrup qadın əməkdaşlarını təşəkkür elan etmiş və fəxri fərmanla təltif etmişdir.
06/03/2012
| Ətraflı

Bakı Dövlət Universitetinin Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində Həmkarlar Bürosunun növbəti hesabat seçki iclası keçirildi
02/03/2012
| Ətraflı

Qiyabi Magstrantların dissertasiya işinin müdafiəsi keçrildi
28/02/2012

| Ətraflı

BDU-nun Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində Xocalı soyqırımı qur­ban­la­rının xatirəsi anılıb
24/02/2012

XOCALI SOYQIRIMI
20/02/2012

XOCALI SOYQIRIMI

15/02/2012

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Rusiya Dövlət Kitabxanasının Virtual Oxu Zalı açılıb. MDB-yə üzv dövlətlərin Humanitar Əməkdaşlıq üzrə Beynəlxalq Fondunun dəstəyi ilə “Dostluğun günbəzləri: kitabxanalar” meqa layihəsi çərçivəsində həyatakeçirilən “MDB dövlətlərinin aparıcı ali təhsil məktəblərinin kitabxanalarında və milli kitabxanalarda Rusiya dövlət kitabxanasının dissertasiyaların Elektron kitabxanalarının Virtual Oxu Zalları” layihəsi çərçivəsində açılan Virtual Oxu Zalı BDU-ya Rusiya Dövlət Kitabxanasının dissertasiyalarının Elektron kitabxanasından bir təqvim ili müddətində istifadə etmək imkanı verəcək.

Rusiya Dövlət Kitabxanasının Baş Direktoru A.Vislov, öz növbəsində, Rusiyada da bu problemin çox aktual olduğunu diqqətə çatdırıb və problemin həlli ilə əlaqədar öz təcrübələrini bölüşüb.

Qeyd edək ki, Virtual Oxu Zalı Rusiya Dövlət Kitabxanasının ölkəmizdə açdığı ikinci zaldır.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 15 fevral 2012-ci il.

Abuzər Xələfovun 80 illik yubileyi keçirilib
23/12/2011

Bu gün Bakı Dövlət Unversitetində Əməkdar elm xadimi, Əməkdar mədəniyyət işçisi, universitetin kafedra müdiri, prezident təqaüdçüsü, “Şöhrət” ordenli, tarix elmləri doktoru, professor Abuzər Xələfovun anadan olmasinin 80, elmi-pedaqoji fəaliyyətinin 60 illiyi münasibətilə tədbir keçirilib. Tədbiri giriş sözü ilə açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov bildirib ki, Abuzər Xələfov Azərbaycanda milli kitabxanaşünaslIq elmi məktəbinin yaradıcısı, ali kitabxanaçılıq-informasiya təhsilinin təşkilatçısı, görkəmli elm, təhsil və mədəniyyət xadimidir. Rektor deyib ki, Abuzər müəllim uzun illər boyu elmin və təhsilin tərəqqisinə çalışıb, onun milli koloritlərini zənginləşdirərək beynəlxalq nüfuzunu yüksəldib, xalqımızın adını daim uca tutub. Elə bu səbəbdəndir ki, professor səmərəli elmi-pedaqoji və ictimai-mədəni fəaliyyətilə həm Azərbaycanda, həm də xarici ölkələrdə geniş şöhrət qazanıb. Akademik bildirib ki, 50 ildən artıqdır ki, kitabxana işinin tarixi və nəzəriyyəsi problemlərilə məşğul olan, kitabxanaçIılıq təhsilinin nəzəri və metodoloji məsələlərini hazirlayıb tətbiq edən, ali kitabxanaçılıq təhsilinin müasir konsepsiyasının əsasını formalaşdıran, bununla da bu elmin inkişafinda və böyük bir kitabxanaçılar nəslinin yetişməsində müstəsna xidmətləri olan A.Xələfovun vətən və cəmiyyət, elm, mədəniyyət və təhsilin inkişafindakı xidmətləri ümummilli liderimiz Heydər Əliyev və onun layiqli davamçısı prezident İlham Əliyev tərəfindən öz dəyərli qiymətini alıbdır.

Professor Abuzər Xələfovun həyatı, elmi-pedaqoji və ictimai fəaliyyəti haqqında dosent Knyaz Aslan məruzə edib, sonra çıxışlar və təbriklər olub.

Təhsil naziri Misir Mərdanov yubilyarı təbrik edərək onunla bağlı xatirələri ilə bölüşüb. Qeyd edib ki, hələ cavan yaşından professor Abuzər Xələfov böyük hörmətə sahib, sözü keçərli bir insan olub. Qarşısına çıxan çətinliklərə baxmayaraq, Abuzər Xələfovun Kitabxanaçılıq-İnformasiya fakültəsini yaratdığını qeyd edən nazir Təhsil Nazirliyində keçirilən müvafiq görüşlərdə onun şura rəhbəri kimi dəyərli məsləhətlər verməsindən danışıb. Yubilyarın ən böyük xüsusiyyətlərindən danışan nazir onun ailə imkanlarını elmə, təhsilə sərf etməsinin şahidi olduğunu qeyd edib.

Tədbirdə ADPU-nun rektoru, professor Yusif Məmmədov, akademik Vasim Məmmədəliyev, professor Vasif Babazadə, dosent Çingiz Həsənov, BDU Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədri, dosent Fikrət Şiriyev, Kitabxanaçılıq-İnformasiya fakültəsinin dekanı, professor Xəlil İsmayılovun və başqa qonaqlar professor Abuzər Xələfovun yaradıcılıq yolundan danışıb onu yubileyi münasibəti ilə təbrik ediblər.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |